as I expected I neglected the blog a little, so to celebrate my first 2 months in Canada, I'm going to post a new recipe.
This time I tried to ruin the recipe of lasagna with shrimps, and I've managed to do that to perfection.
Ingredients (for 4 persons)
- 300g of green lasagna
- 500g of shrimps
- 1 celery rib
- a small onion
- parsley
- clove
- paprika
- 1dl of white wine
- 350g of peeled tomato
- nutmeg
- 50g butter
- 150g bechamel
- grated parmisan cheese
- salt and pepper
Cook the shrimps, shell and fry them a pan with 20 gr of butter, chopped aromatic, salt and pepper, a pinch of nutmeg, paprika and clove. Add the wine, let it evaporate, add the chopped tomatoes and a cookware of water and allow the sauce to thicken.
Butter an oven dish and put into it a part of lasagna already boiled; cover with half of remaining butter, in flakes, half of the Parmesan cheese and a layer of sauce with the shrimps. Repeat forming another layer of lasagna and sauce, ending with the bechamel.
Put the lasagna in the preheated oven to 180 ° C and cook for 15 minutes. Take the lasagna off the oven and bring to the table piping hot.
Buon appetito.
The result sholud be similar (hopefully better) of this one.
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Ciao a tutti,
come previsto ho trascurato un poco il blog, quindi per festeggiare i miei primi 2 mesi in Canada, pubblico una nuova ricetta.
Questa volta ho provato a rovinare la ricetta delle lasagne con gamberi, e ci sono riuscito alla perfezione.
Ingredienti (per 4 persone)
- 300g di lasagne verde
- 500g di gamberi
- 1 costa di sedano
- 1 cipolla piccola
- 1 ciuffo di prezzemolo
- chiodo di garofano
- paprica
- 1dl di vino bianco
- 350g di pomodori pelati
- noce moscata
- 50g di burro
- 150g di besciamella
- parmigiano grattuggiato
- sale e pepe
Lessate i gamberi, sgusciateli e rosolateli in un tegame con 20 gr di burro, il trito aromatico, sale e pepe, un pizzico di noce moscata e di paprica e chiodo di garofano. Unite il vino, fate evaporare, aggiungete i pomodori tritati e un mestolo di acqua e fate addensare la salsa.
Imburrate una pirofila e adagiatevi una parte di lasagne già lessate; coprite con metà del burro restante, a fiocchetti, metà del parmigiano e uno strato di salsa con i gamberi. Ripete formando un altro strato di lasagne e condimento, terminando con la besciamella.
Mettete le lasagne nel forno già caldo a 180°C e fatele cuocere per 15 minuti. Toglietele le lasagne dal forno e portatele in tavola ben calde.
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