I've already said that these are going to be very busy days and in fact they are: working and studying at home. Not very awesome, I know.
So in order to take a break I watched on Saturday the 6 Nations match - what a shame - and I've wandered for Bologna all day. It was a good way to spend a sunny weekend afternoon. Specially if you consider that today we have a pretty Canadian climate with snow everywhere.
Now we can proceed and talking about the receipt, deal?
Ingredients (for 4 persons)
- 320g of trofie (a type of pasta)
- 400g of octopus
- 2 chopped garlic cloves
- 300g of peeled tomatoes
- 1/2 chopped onion
- 1dl white wine
- 1 chopped shallot
- 1 taft of chopped parsley
- chopped basil
- 5 spoons of olive oil
- red pepper
- salt and pepper
Wilt in a pan the onion, shallot, red pepper, a bit of parsley and garlic, add the octopus and let it cook for 1 minute, pour in the wine and let it evaporate. Add the chopped tomatoes, salt and pepper and continue cooking for 20-25 minutes, stirring, add the remaining parsley and basil.
Cook the pasta in a large pot with plenty of lightly salted boiling water, drain it 'al dente', toss with the sauce warm octopus and serve immediately.
The result sholud be similar (hopefully better) of this one.
Buon appetito.
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Come avrete già notato dal titolo, parlerò di cibo in questo post. Perciò non vi preoccupate, vi mostrerò una ricetta. Solo che prima scriverò dei pensieri volanti.
Ho già detto che questi sarebbero stati dei giorni molto pieni e in effetti lo sono: lavoro e studio a casa. Non è il massimo, lo so.
Perciò per prendermi una pausa Sabato ho visto il match del 6 Nazioni - che pena - e ho gironzolato per Bologna tutto il giorno. E' stato un modo piacevole di trascorrere un pomeriggio soleggiato nel fine settimana. Specie se si considera il tempo parecchio canadese, con neve, di oggi.
Ora possiamo parlare della ricetta, d'accordo?
Ingredienti (per 4 persone)
- 320g di trofie
- 1 polpo da 400g
- 2 spicchi d'aglio tritati
- 1/2 cipolla tritata
- 1dl di vino bianco
- 1 scalogno tritato
- 1 ciuffo di prezzemolo tritato
- 1 mazzetto di basilico tritato
- 5 cucchiai di olio d'oliva extravergine
- 1 pezzetto di peperoncino
- sale e pepe
Fate appassire in un tegame la cipolla, lo scalogno, il peperoncino, un po' di prezzemolo e l'aglio; aggiungete il polpo e fatelo rosolare per 1 minuto; versate il vino e fatelo evaporare. Unite i pomodori a pezzetti, salate, pepate e continuate la cottura per 20-25 minuti; mescolando, unite il prezzemolo rimasto e il basilico.
Lessate la pasta in una pentola con abbondante acqua bollente leggermente salata, scolatela al dente, conditela con il ragù di polpo caldo e servite subito.
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