venerdì 22 giugno 2012

Italians do it better. Part 3.

Hello everyone,
as I expected I neglected the blog a little, so to celebrate my first 2 months in Canada, I'm going to post a new recipe.

This time I tried to ruin the recipe of lasagna with shrimps, and I've managed to do that to perfection.

Ingredients (for 4 persons)
  • 300g of green lasagna
  • 500g of shrimps
  • 1 celery rib
  • a small onion
  • parsley
  • clove
  • paprika
  • 1dl of white wine
  • 350g of peeled tomato
  • nutmeg
  • 50g butter
  • 150g bechamel
  • grated parmisan cheese 
  • salt and pepper
Peel, wash and dry celery and parsley and chop them together. Peel and chop onion.
Cook the shrimps, shell and fry them a pan with 20 gr of butter, chopped aromatic, salt and pepper, a pinch of nutmeg, paprika and clove. Add the wine, let it evaporate, add the chopped tomatoes and a cookware of water and allow the sauce to thicken.
Butter an oven dish and put into it a part of lasagna already boiled; cover with half of remaining butter, in flakes, half of the Parmesan cheese and a layer of sauce with the shrimps. Repeat forming another layer of lasagna and sauce, ending with the bechamel.
Put the lasagna in the preheated oven to 180 ° C and cook for 15 minutes. Take the lasagna off the oven and bring to the table piping hot.
Buon appetito.
The result sholud be similar (hopefully better)  of this one.



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Ciao a tutti,
come previsto ho trascurato un poco il blog, quindi per festeggiare i miei primi 2 mesi in Canada, pubblico una nuova ricetta.

Questa volta ho provato a rovinare la ricetta delle lasagne con gamberi, e ci sono riuscito alla perfezione.


Ingredienti (per 4 persone)
  • 300g di lasagne verde
  • 500g di gamberi
  • 1 costa di sedano
  • 1 cipolla piccola
  • 1 ciuffo di prezzemolo
  • chiodo di garofano
  • paprica
  • 1dl di vino bianco
  • 350g di pomodori pelati
  • noce moscata
  • 50g di burro
  • 150g di besciamella
  • parmigiano grattuggiato
  • sale e pepe
Mondate, lavate e asciugate il sedano e il prezzemolo e tritateli. Sbucciate la cipolla e tritatela.
Lessate i gamberi, sgusciateli e rosolateli in un tegame con 20 gr di burro, il trito aromatico, sale e pepe, un pizzico di noce moscata e di paprica e chiodo di garofano. Unite il vino, fate evaporare, aggiungete i pomodori tritati e un mestolo di acqua e fate addensare la salsa.
Imburrate una pirofila e adagiatevi una parte di lasagne già lessate; coprite con metà del burro restante, a fiocchetti, metà del parmigiano e uno strato di salsa con i gamberi. Ripete formando un altro strato di lasagne e condimento, terminando con la besciamella.
Mettete le lasagne nel forno già caldo a 180°C e fatele cuocere per 15 minuti. Toglietele le lasagne dal forno e portatele in tavola ben calde.

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