sabato 15 settembre 2012

Italians do it better. Part 11.

There's anything better than enjoying a Saturday night eating some pasta; thus today I'm going to post another seafood reciepe.
Let's getting started then.

Ingredients (for 4 persons)

  • 320g of tagliatelle (a type of pasta)
  • 800g of polished clams
  • 4 prawns
  • 200g of tiny squids
  • 1dl of olive oil
  • red pepper
  • 2 garlic cloves
  • parsley
  • 1dl of white cooking wine
  • salt and pepper
Clean the prawns, removing the heads and the diaphragm, wash them and cut them into small pieces.
Private the squids of the outer skins and innards, wash, drain and cut into rings.
Put the clams in a pan with a clove of garlic and some pepper, sprinkle with wine and a tablespoon of oil and let them open. Remove the clams from the heat, remove the mussels from the shells and collect them in a bowl, put away the clams remained closed, strain the cooking liquid and keep it aside.
In a pan heat the oil with the remaining garlic, add the squid and brown it for two minutes; add the shrimps and let them cook for another two minutes, stirring constantly.
In a pan heat the oil with the remaining garlic, add the squid and brown for two minutes, add the shrimp and let them cook for another two minutes, stirring constantly. Add the clams, the cooking liquid kept aside and continue cooking for a minute, then add salt and pepper.
Boil the tagliatelle, dry them al dente, season the, with the mixture of fish, sprinkle with parsley and serve.
Buon appetito.
The result sholud be similar (hopefully better) of this one.
 
 
 
Ps: you have time till September 30th for watching "Next to normal" @ Theatre Calgary. A powerful drama, winner of the 2009 Pulitzer Prize for Best Drama that deserves to be watched.
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Non c'è niente di meglio per godersi un sabato sera che un piatto di pasta; perciò oggi pubblico una nuova ricetta di pesce.
Cominciamo subito.
 
Ingredienti (for 4 persone)

  • 320g di tagliatelle
  • 800g di vongole già spurgate
  • 4 scampi
  • 200g di calamaretti piccolissimi
  • 1dl di olio d'oliva extravergine
  • la punta di un peperoncino
  • 2 spicchi d'aglio
  • 1 mazzetto di prezzemolo tritato
  • 1dldi vino bianco secco
  • sale e pepe
 
Pulite gli scampi, eliminando le teste e la membrana inferiore; lavateli e tagliateli a pezzetti. 
Private i calamaretti della pellicina esterna e delle interiora; lavateli, sgocciolateli e tagliateli ad anelli.
Mettete le vongole in una padella con uno spicchio d'aglio sbucciato e il peperoncino, irrorate con il vino e un cucchiaio d'olio e fatele aprire. Toglietele dal fuoco, staccate i molluschi dai gusci e raccoglieteli in una ciotola; eliminate le vongole rimaste chiuse, filtrate il liquido di cottura e tenetelo da parte.
In una padella scaldate l'olio con l'aglio rimasto, unitevi i calamaretti e fateli rosolare per due minuti; aggiungete gli scampi e fateli rosolare per altri due minuti; mescolando. Unite le vongole, il liquido di cottura tenuto da parte e continuate la cottura per un minuto; infine salate e pepate.
Lessate le tagliatelle; scolatele al dente, conditele con il composto di pesce, cospargete con prezzemolo e servite.

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