martedì 10 luglio 2012

Italians do it better. Part 5.

Apparently the Stampede provided me a boost of energy, so today there will be two posts in the same day.
Even people in Russia now they know what that title stands for: I'm going to write about a new recipe.

Ingredients (for 4 persons)

  • 320g of maltagliati (a type of pasta, close to maccheroni)
  • 300g of shelled shrimps
  • 300g of octopus
  • 500g of mussels
  • parsley
  • 400g of peeled tomatoes
  • 6 spoons of olive oil
  • 1 onion
  • 1dl of cooking white wine
  • salt and pepper
Scrub the mussels thoroughly depriving them of "beards" and wash them very well. Chop the onion, then brown it in a pan with two spoons of olive oil. Add the mussels and wine, cover the pan and let the mussels open over moderate heat, shaking the pan from time to time. Drain the mussels, deprieve them of the shell and set aside, eliminating those which remained closed.
Brown the onion with the remaining oil, add the octopus, cleaned and cut in pieces, shrimp, and after two minutes, the tomatoes.
Let cook the sauce for five minutes, then add the mussels and cook for two minutes. Salt and pepper.
Boil the maltagliati in boiling salted water, drain and cook until 'al dente' and let them flavor in the sauce. Turn off the heat, sprinkle with parsley chopped prepare and serve.
Buon appetito.
The result sholud be similar (hopefully better) of this one.



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A quanto pare la Stampede mi ha fornito una carica di energia, perciò oggi ci saranno due post nello stesso giorno. Anche in Russia ormai sanno a cosa si riferisca quel titolo: vi parlerò di una nuova ricetta.

Ingredienti (for 4 persone)
  • 320g di maltagliati
  • 300g di code di gamberi sgusciati
  • 300g di moscardini
  • 500g di cozze pulite
  • prezzemolo
  • 400g di pelati
  • 6 cucchiai di olio d'oliva extravergine
  • 2 cipollotti tritati
  • 1dl di vino bianco
  • sale e pepe bianco 
Spazzolate con cure le cozze privandole delle barbe e lavatele molto bene. Mondate i cipollotti privandoli delle radici e delle foglie più esterne, lavateli, asciugateli e tritateli, quindi rosolatene metà in un tegame con 2 cucchiai d'olio. Unite le cozze e il vino, coprite il tegame e fate aprire le cozze a fuoco moderato, scuotendo di tanto in tanto il tegame. Sgocciolate le cozze, privatele del guscio e mettatele da parte, eliminando quelle rimaste chiuse.
Rosolate il resto dei cipollotti con l'olio rimasto; aggiungete i moscardini, puliti e tagliati in pezzi, i gamberi e, dopo 2 minuti, i pelati. Fate cuocere il tutto per 5 minuti, quindi unite le cozze sgusciate e proseguite la cottura per 2 minuti. Salate e pepate.
Lessate i maltagliati in abbondante acqua bollente salate, scolateli al dente e fateli insaporire nel condimento. Spegnete il fuoco, cospargete la preparazione con il prezzemolo tritato e servite.
Buon appetito.


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