sabato 28 luglio 2012

Italians do it better. Part 7.

Let's talk about another recipe. This one was particularly good, maybe thank to the classic jazz I was listening to while cooking.

Ingredients (for 4 persons)

  • 320g of orecchiette (a type of pasta, close to shells)
  • 300g of cleaned lobster trails
  • 300g of peeled tomatoes
  • 1dl of fish stock
  • 50g of black olives
  • 20g of capers
  • 1 garlic clove
  • an handful of chopped parsley
  • an handful of chopped basil
  • 6 spoons of olive oil
  • salt and pepper 

Peel and chop roughly the crushed clove of garlic. Stone the olives and chop them. 
Put oil in a pan, add garlic, a little basil and parsley and then fry the garlic. Add the shelled lobster tails, and fry for 2-3 minutes. Drain and keep them aside.
In the same pan, put the tomatoes, salt and pepper, pour the fish stock and cook over high heat for 6 minutes, stirring from time to time. Put finally the olives, capers, basil and remaining parsley.
Bring salted water to a boil and cook the orecchiette. Drain the pasta al dente, drizzle with the sauce, add the tails of lobster, served on a platter and serve.
Buon appetito.
The result sholud be similar (hopefully better) of this one.





Just a closure note. I'd like to thank the Italian Olympic athlets for the amazing results, so far. I know that in the long run, Italy's number of medals will be less than USA's ones but so far we are second after China.
It's amazing how well out athlets can perform so well if you consider how ridicously low are their signings compared to soccer players' ones.
Evviva!

 
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Parliamo di un'altra ricetta. Questa è venuta particolarmente bene, forse per merito del jazz classico che stano ascoltando mentre cucinavo.



Ingredienti (for 4 persone)
  • 320g di orecchiette
  • 300g di code di scampi pulite
  • 300g di pelati
  • 1dl di brodo di pesce
  • 50g di olive nere
  • 20g di capperi
  • 1 spicchio d'aglio
  • 1 mazzetto di prezzemolo tritato
  • 1 mazzetto di basilico tritato
  • 6 cucchiai di olio extravergine d'oliva
  • sale e pepe
Tritate grossolonamente i pomodori pelati e schiacciate lo spicchio d'aglio. Snocciolare le olive e tagliatele a pezzetti. 
Mettete in un tegame l'olio, aggiungete l'aglio, un poco di basilico e di prezzemolo tritati e fate imbiondire l'aglio. Unite le code di scampi sgusciate, e fatele rosolare per 2-3 minuti. Scolatele e tenetele da parte.
Nello stesso tegame, mettete i pomodori, salate e pepate, versate il brodo di pesce e cuocete a fuoco vivace per 6 minuti circa, mescolando di tanto in tanto. Unite infine le olive, i capperi, il basilico e il prezzemolo tritati rimasti.
Portate a ebollizione abbondante acqua salata e cuocete le orecchiette. Scolatele al dente, conditele con la salsa preparata, aggiungete le code degli scampi, servite su un piatto da portata e servite.
Una nota in chiusura. Vorrei ringraziare gli atleti della spedizione Olimpica per i loro stupefacenti risultati finora. So bene che nel lungo termine, il posto dell'Italia nel medagliere scenderà, ma per ora siamo secondi dopo la Cina.
E' incredibile quanto bene riescano a fare i nostri atleti se si pensa a quanto siano ridicolmente più bassi i loro ingaggi se confrontati con quelli dei calciatori.
 

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