martedì 14 agosto 2012

Italians do it better. Part 8.

After the Olympics and its kitsch and faboulous closing ceremony let's go back to the usual post regarding food. Maybe it's that reason why I have a few Russian readers on this blog.

Ingredients (for 4 persons)
  • 320g of tagliatelle (a type of pasta)
  • 5 zucchini
  • 600g of shelled shrimps
  • 1 chopped garlic clove
  • chopped pearsley
  • olive oil
  • 100g of bechamel
  • salt
Wash the zucchini, dry, cut them into thin slices and fry the chopped garlic and parsley in a little oil
In the meanwhile, boil for a few minutes the shrimps in boiling salted water.
When the zucchini are lightly golden, put the shrimos and cook them for a few minutes.
Cook the tagliatelle  in salted water until al dente, drain and mashthem  in pan with the sauce of zucchini and shrimps, then add the sauce to amalgamate. Transferred to a warmed serving dish and serve piping hot tagliatelle.  
Buon appetito.
The result sholud be similar (hopefully better) of this one.


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Dopo le Olimpiadi e la sua kitsch e meravigliosa cerimonia di chiusura torniamo ai post riguardanti il cibo. Forse è per questo che ci sono anche dei russi seguono il blog.

Ingredienti (for 4 persone)

  • 320g di tagliatelle paglia e fieno
  • 5 zucchine
  • 600g di gamberi sgusciati
  • 1 spicchio d'aglio tritato
  • prezzemolo tritato
  • olio d'oliva estravergine
  • 100g di besciamella
  • sale
Lavate bene le zucchine, asciugatele, tagliatele a rondelle sottili e fatele rosolare con il trito di aglio e prezzemolo in poco olio.
Nel frattempo, lessate per qualche minuto i gamberi in acqua bollente salata.
Appena la zucchine saranno leggermente dorate, unite i gamberi e fate cuocere per qualche minuto.
Cuocete le tagliatelle in abbondante acqua salata, scolatele al dente e passatele nella padella con il sugo di zucchine e gamberi, aggiungendo infine la besciamella per legare il tutto. Trasferite su un piatto da portata riscaldato e servite le tagliatelle ben calde.




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