lunedì 20 agosto 2012

Italians do it better. Part 9.

I cannot disappoint the twentythree readers of this blog too much, so now and then I've to come back to the most readed (maybe because it's the most posted) topic of this blog: food.
By the way, aren't you excited by the third place competition for number of pages hits among Russia, Germany and Canada? Am I the only one? I already knew that.
Let's go to the recipe, then.

Ingredients (for 4 persons)
  • 320g of pappardelle (a type of pasta)
  • 200g of shelled peas
  • 300g of salmon fillet
  • 1 chopped leek
  • basil
  • 1dl of olive oil
  • 1dl of cream
  • salt and pepper 
Remove salmon of the bones, wash and cut it into strips.
Let the leek dry in 4 tablespoons of olive oil; add the peas, let them simmer, season them with salt and pepper, pour 2 dls of water and bring to a boil, cook for 10-15 minutes stirring occasionally. Set aside a spoonful of well drained peas, pass those left into the masher and put the puree in a baking pan, add the peas kept aside, the cream, the basil, washed, dried and chopped, and heat the whole.
Brown slightly the slices of salmon for 2-3 minutes in a pan with the remaining oil, season with salt and pepper.
Cook the pasta in salted water; dry it 'al dente', topped with cream of peas, add the slices of salmon and serve.
Buon appetito.
The result sholud be similar (hopefully better) of this one.






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Non posso deludere troppo i ventitrè lettori di questo blog, perciò ogni tanto devo tornare all'argomento più letto (forse perché è quello di cui scrivo maggiormente) di questo blog: cibo.
Comunque, non siete eccitati dalla competizione per il terzo posto per il paese con il più alto numero di visualizzazioni di pagina tra Russia, Germania e Canada? Sono l'unico? Lo sapevo già.
Passiamo alla ricetta, quindi.


Ingredienti (per 4 persone)
  • 320g di pappardelle
  • 200g di piselli sgranati
  • 300g di filetto di salmone
  • 1 porro tritato
  • 1 mazzetto di basilico
  • 1dl di olio d'oliva extravergine
  • 1dl di panna
  • sale e pepe

Private il salmone delle lische, lavatelo e tagliatelo a listarelle.
Mettete il porro ad appassire in 4 cucchiai d'olio; unite i piselli, fateli insaporire, regolate di sale e pepe, versate 2dl di acqua e portate a ebollizione; cuocete per 10-15 minuti, mescolando ogni tanto. Mettete da parte una cucchiaiata di piselli ben sgocciolati, passate quelli rimasti al passaverdure e raccogliete il purè nel tegame di cottura; unite i piselli tenuti da parte, la panna, il basilico, lavato, asciugato e tritato, e fate scaldare il tutto.
Rosolate le listarelle di salmone per 2-3 minuti in un tegame con il resto dell'olio, facendole dorare leggermente; regolate di sale e di pepe.
Fate cuocere le pappardelle in abbondante acqua salata; scolatele al dente, condite con la crema di piselli, aggiungete e listarelle di salmone e servite. 


 

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