domenica 23 settembre 2012

Italians do it better. Part 12.

It's has been a quite busy week for me: a lot of nights spent out of home, the fifth month spent here in Calgary.
Regarding the visa, I'm still waiting for news from Service Canada but the work is pretty good, the economy in the Province is good as well and I'm quite comfident the visa will be extended.
No other news regarding the visa at the moment, so we can skip to the topic you've already guessed by the title.

Ingredients (for 4 persons)


  • 320g of tagliatelle (a type of pasta)
  • 350g of squids
  • 200g of eggplants
  • 150g of corn salad
  • 5 spoons of olive oil
  • 1 garlic clove
  • salt and pepper
Peel the eggplants, wash and chop them into cubes, sprinkle with salt and leave to drain in a colander for about 30 minutes.
Meanwhile, clean the squids, wash, dry and cut them into rings.
Rinse off under running water the diced eggplants, drain, squeeze and put  them to fry in a pan over high heat with 2 tablespoons of hot oil. 
Meanwhile, boil the tagliatelle in salted water and drain them. 
In a large pan fry the chopped garlic in the remaining oil; add the corn salad, calamari, salt and pepper and let simmer for 5 minutes, then add the diced eggplants fried, tagliatelle and 1-2 ladles of the pasta cooking water, stir and cook.
Transfer the tagliatelle on a platter and serve. 
Buon appetito.
The result sholud be similar (hopefully better) of this one.



Ps: after wacthing SNL yesterday night I suggest you to watch that show: Joseph Gordon-Levitt is awesome!

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E' stata una settimana alquanto impegnata per me: parecchie notti trascorse fuori con amici, il quinto mese di permanenza qui a Calgary.
Per quanto concerne il visto, sono accora in attesa di novità da Servica Canada (l'agenzia governativa preposta a queste pratiche) ma il lavoro va abbastanza bene, l'economia della Provincia è anch'essa buona e sono fiducioso che il visto verrà esteso. 
Non essendoci altre notizie riguardanti il visto, al momento, direi di passare all'argomento che già avrete indovinato dal titolo.

Ingredienti (for 4 persone)


  • 320g di tagliatelle
  • 350g di calamari
  • 200g di melanzane
  • 150g di songino
  • 5 cucchiai d'olio d'oliva extravergine
  • 1 spicchio d'aglio
  • sale e pepe

Mondate le melanzane, lavatele, riducetele a dadini, cospargetele di sale e lasciatele spurgare in uno scolapasta per circa 30 minuti.
Nel frattempo, pulite i calamari, lavateli asciugateli e tagliateli ad anelli.
Risciaquate sotto l'acqua corrente i dadini di melanzana, sgocciolateli, strizzateli e metteteli a rosolare in una padella , a fuoco vivace, con 2 cucchiai d'olio caldissimo.
Nel frattempo, lessate le tagliatelle in acqua salata e scolatele.
In un largo tegame soffriggete nell'olio rimasto l'aglio tritato; unite il soncino, i calamari, sale, pepe e fate stufare il tutto per 5 minuti, quindi aggiungete i dadini di melanzana rosolati, le tagliatelle e 1-2 mestolini della loro acqua di cottura, mescolate e fate insaporire il tutto.
Trasferite le tagliatelle su un piatto da portata e servite.

1 commento:

  1. Deduco che la tua abilita' culinaria sia migliorata da quando provasti ad assassinarmi con un piatto di riso in brodo di dado e... Sale. Moooolto sale ��
    Gigi, inizia un po' a preoccuparmi la tua dose quotidiana di carboidati.
    A quando un post sul tuo canadian food training?
    Ps I miss u!

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