domenica 21 ottobre 2012

Italians do it better. Part 13.

Finally the fall came to Calgary, the leaves are turning colours and the temperatures are dropping. The last part is something to which still I've to get accustomed.
In the meanwhile, why not warm a bit with a new receipt?

Ingredients (for 4 persons)
  • 320g of tagliolini (a type of pasta)
  • 100g of smoked salmon
  • 4 spoons of cream
  • 50g of butter
  • 1/2 lemon juice 
Cut the smoked salmon into thin strips, then put it on a plate and sprinkle thoroughly with lemon juice. 
Boil a pot of water, add salt and let cook the pasta for 3-4 minutes.  Drain the pasta and transfer it to a serving dish. Season the pasta with cream, butter in flakes and strips of salmon. Gently mix everything together and serve immediately.
Buon appetito.
The result sholud be similar (hopefully better) of this one.

 

Ps: enjoy the Halloween time, have scary fun at ScreamFeast, carve a pumpkin and don't forget to support Pink Ribbon.

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Alla fine l'autunno è arrivato a Calgary, le foglie stanno cambiando colore e le temperature si stanno abbassando. All'ultima parte mi ci devo ancora abituare.
Nel frattempo perché non riscaldarsi con una nuova ricetta?

Ingredienti (for 4 persone)
  • 320g di tagliolini
  • 100g di salmone affumicato
  • 4 cucchiai di panna
  • 50g di burro
  • Il succo di mezzo limone
Tagliate a listarelle sottili il salmone affumicato, quindi mettetelo in un piatto e irroratelo per bene con il succo di limone. 
Portate a ebollizione una pentola d'acqua, salatela e fatevi cuocere i tagliolini per 3-4 minuti. Scolateli e trasferiteli su un piatto da portata. Condite la pasta con la panna, il burro a fiocchetti e le listarelle di salmone. Mescolate delicatamente il tutto e portate subito in tavola.

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