sabato 27 ottobre 2012

Italians do it better. Part 14.

It's still Halloween time and if I was a serious blogger I should post some receipe with pumpkins dishes but I'm too lazy and not so serious for that. Hope my readers enjoy the post as usual.
My dish tasted quite good, though, probably because I was watching Bat-Man (the one directed by Burton) while cooking.

Ingredients (for 4 persons)
  • 320g of tagliolini (a type of pasta)
  • 800g of mussels
  • 350g of zucchini
  • 5 spoons of olive oil
  • a wisp of basil
  • a wisp of pearsley
  • 1 onion
  • 1 garlic clove
  • salt and pepper
Wash and scrape the mussels under cold tap water and deprive the of the "beards". Put the mussels in a saucepan, add the parsley and let them open, covering the container. Shell them, removing the mussels left closed, strain the cooking liquid and keep it aside.
Saute the zucchini into strips, along with sliced onion and garlic, in ​​4 tablespoons of olive oil for 4-5 minutes, add salt halfway through cooking. Add the mussels and the filtered liquid and cook for a few minutes; add, off the heat, chopped basil and mix well. 
Boil the pasta in plenty of boiling salted water with the remaining oil, drain it al dente, mix it with the mixture of zucchini and mussels prepared, transferred to a serving dish and serve it immediately.
Buon appetito.
The result sholud be similar (hopefully better) of this one.



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Siamo ancora nel periodo di Halloween e se fossi un blogger serio dovrei pubblicare qualche ricetta a base di zucca, ma sono troppo pigro e non così serio per farlo. Mi auguro che i miei lettori gradiscano il post come sempre.
Il piatto è venuto abbastanza bene, comunque, probabilmente perché stavo guardando Bat-Man (quello diretto da Burton) mentre cucinavo.

Ingredienti (per 4 persone)
  • 320g di tagliolin
  • 800g di cozze
  • 350g of zucchini
  • 5 cucchiai di olio d'oliva extravergine
  • un mazzetto di basilico
  • un mazzetto di prezzemolo
  • 1 cipolla
  • 1 scalogno
  • sale e pepe

Lavate e raschiate bene le cozze sotto acqua corrente e privatele delle "barbe". Mettetele in una casseruola, unite il prezzemolo e fatele aprire, a recipiente coperto. Sgusciatele, eliminando le cozze rimaste chiuse, filtrate il liquido di cottura e tenetelo da parte.
Rosolate le zucchine a listarelle, la cipolla e l'aglio affettati in 4 cucchiai d'olio per 4-5 minuti, salando a metà cottura. Unite le cozze e il liquido filtrato e fate cuocere ancora per qualche istante; aggiungete, fuori dal fuoco, il basilico tritato e mescolate bene.
Lessate la pasta in abbondate acqua bollente salata con l'olio rimasto, scolatela al dente, mescolatela con il composto di zucchine e cozze preparato, trasferite su un piatto da portata e servite immediatamente.

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